Gæstebog

Velkommen også til min gæstebog.

Det glæder mig, at du kigger ind her. Jeg kan garantere dig, at jeg med nysgerrighed vil læse, hvad du skriver.

I mit hus i cyberspace gælder der nogle helt enkle regler, præcis som der gør i mit rigtige hjem. Jeg vil bede dig være opmærksom på dem. Jeg giver respekt til andre folkeslag og andre religioner end min egen, og jeg forlanger den samme respekt, som jeg giver. Det betyder, at jeg ikke vil tolerere nogen form for nedgørende kommentar om nogen religion eller noget folkeslag i min gæstebog. Det er helt i sin orden, at du er uenig med mig, det kan jeg som en erfaren mand, der har gennemlevet størstedelen af sit liv, let håndtere. Men ethvert fornærmende, truende eller upassende udsagn vil omgående og uden varsel blive slettet.

God tone og høflig omgangsform er værdsatte kvaliteter hos mine gæster i cyberspace, ligesom de er i mit jordiske hjem.

Se mere i rubrikken: Under dørskiltet.

83 thoughts on “Gæstebog

  1. Hej Folmer

    Blot et tip om en ny bog om Rumi på engelsk “The Hidden Teachings of Rumi” og som jeg er i gang med at oversætte til dansk. I relation til din Moses historie kan jeg anbefale bogen “Lenses of Perception” af samme forfatter, Doug Marman, Spiritual Dialogues Network. Jeg hører meget gerne fra dig vedr. oversættelsen.

    Venlig hilsen,
    Kim Lessel

  2. Hej Folmer

    Fandt lige dinside her, og undrede over at du ikke havde nævnt
    den tibetanske digter Milerapa, hvis historie er fuldstændig utrolig.
    Hvis du ikke i forvejen kender den, så må du absolut stifte bekendskab med den.
    https://treasuryoflives.org/biographies/view/Milarepa/P1853

    Jeg tænkte på at ringe idag, men så så at klokken var blevet mange,
    så jeg ringer dig nok op et dagene her i den kommende weekend.

    BH Peter

  3. Dette er et fremragende site, som giver et godt og sobert overblik over disse spirituelle emner. Keep up the good work!

  4. Kære Folmer Leide.

    Jeg har skrevet en lille epistel til dig som en besked på din Facebookside.

    Med venlig hilsen

    Niels Erik Gudbrand

  5. Jeg er også en af de mange, der forgæves mange steder har ledt efter for at købe “kærlighedens digter” ny – eller antikvarisk. Alle vi, der leder efter denne skønne bog, burde gå sammen for at lægge pres på rette vedkommende for at bogen kan blive genudsendt. ( Det kan lykkes : “Vangsgård” har i forgårs genudsendt “Der er vinduer mellem menneskers hjerter” i 300 nye eksemplarer ! )

  6. Til Folmer Blume Leide
    Har et sted her i gæstebogen læst, at du ikke ligger inde med et restlager af din bog: Rumi kærlighedens digter, ærgerligt. Skrev til Lindhart & Ringhof (der åbenbart er fusioneret med Aschehaug) og opfordrede til en genudgivelse, De har ikke svaret, og du skriver jo også her et sted, kan jeg se, at man ikke er interesseret i en genudgivelse. Måske Borgen kunne være interesseret? Bogen passer måske bedre til deres koncept. Men det kræver vel rettigheder…
    Kan også læse, at du er på vej med et fortsættelse, den glæder jeg mig til. I mellemtiden vil jeg tillade mig at spørge: Der er kommet en bog med titlen: Rumi før og nu, øst og vest. Har bladret lidt i den og kunne ‘kun’ finde 50 digte. I din bog er der flere. Men måske er ikke alle digte i din bog skrevet af Rumi selv? Spændende nok at læse om Rumi, men det er digtene, der især er vedkommende og inspirerende for mig.
    Venlige hilsner
    Gitte

  7. Hej Jacob,
    Tak for dine anerkendende ord om mine/vores 2 dage. Tak for din aktive deltagelse og inspirerende indlæg.
    Vedr. Perlscitatet og din tolkning.
    Jeg vælger at tro, at det ubevidste ikke kan tømmes, og at vi kun lejlighedsvis kan få syn på, hvad der findes i det. Via drømme, via opdagelse af mønstre, via kropslige fornemmelser. Det er min opfattelse, at Freud har fat i den meget lange ende i sine beskrivelser af psykens indretning. Hver især må vi så komme til rette med det for vores eget vedkommende. Hvordan vi vælger at beskrive det, er vores sag. Vi kan vælge at udtrykke os på linie med Freud eller Perls, eller vi kan efterhånden finde vores egen mening baseret på vores egne erfaringer og oplevelser.
    Jeg minder om, at Perls baksede livet ud, som så mange af efterfølgerne, med faderfiguren Freud.
    Der findes i biograferne pt. en meget sober, seværdig og spændende film om Freud, Jung og Sabina Spielrein:” A dangerous method.”

  8. Hej Dana,
    Jeg glæder mig over, at du har haft nytte af mit afsnit om Zenpoesi. Min webside er – som så ofte før, og som mit liv i det hele taget – under nyskabelse og omredigering.
    Shamanismen er en vigtig brik i min hverdag. Jeg nyder, at tage nogle af dens indsigter i brug. Mine noveller er af meget gammel dato, men vi får se. Tak for din påmindelse.

  9. Hej Folmer,

    Tak for 2 vise dage på KGI om Gestalt-terapiens rødder set gennem dine øjne.

    Jeg vælger at benytte din blog, da mit indlæg måske kan have almen interesse. Du er velkommen til at svare på min e-mail.

    På første dagen nævnte jeg at jeg mente at have læst at Perls ikke anerkendte det ubeviste, men blot hvad et menneske har opmærksomhed på/bevisthed i/om et givent øjeblik. Du spurgte mig torsdag om jeg kunne erindre hvorhenne jeg havde læst dette. Nu har jeg fundet kilden til mit udsagn. Det findes i Gestaltterarpiens Metode af Perls. side 62 i 1 udg. 6 oplag.

    Det citat som ansporede min udtalelse er :” Og derfor taler vi ikke så meget om det ubevidste, men foretrækker at tale om det, der i dette øjeblik er uden for bevidstheden”.
    Gestaltterarpiens Metode af F S.Perls. side 62 i 1 udg. 6 oplag.

    I det tolker jeg at der i henhold til Perls er adgang til hele det ubevidste (iflg. Freuds definition) og jeg anerkender at det er min fortolkning, da han ikke nævner dette specifikt.

    Jeg ville være interesseret i at høre din mening.

    Bedste hilsner,
    Jacob

  10. Hej Folmer!
    Jag väntar på att få veta mer om din syn på shamanism och läsa dina noveller. Hoppas att du kommer fylla ut din hemsida med det snart. Jag har haft stor glädje av att läsa det du skrivit om zenpoesi. Tack.
    Dana

  11. Hej Annette,
    Ja, selv tak og i lige måde!
    Jeg har forlængst sendt dig en mail og været nede i Vig Kirke og hørt dig. Det er en stor glæde.

  12. Hej Folmer.
    Tak for i går… det var meget inspirerende at møde dig.
    Send gerne en mail til mig, så jeg får din mailadr.
    😉
    kh.,
    Annette,
    Vig præstegård

  13. Kære Folmer.
    Tak fordi du ringede. Jeg glæder mig til at møde dig.
    Du kan læse mere om HUSET I HOLBÆK (som jeg nævnte for dig) på deres hjemmeside.
    Venlige hilsner,
    Annette,
    Vig præstegård

  14. Hej Arne,
    Det er en herlig omtanke, du her viser. Tusind tak.
    Jeg har været inde og se debatforum, trosfrihed.dk. Hvor herligt, at det findes. Her i eftermiddag skriver jeg et par ord inde hos jer. Alle kræfter, der styrker en Abrahamitisk indfaldsvinkel hilser jeg varmt velkommen.
    Til sidst har jeg jo nydt dit citat fra Carsten Niebuhr institutet. Det er lige netop en henvisning til det dobbelte, som jeg kalder det. På den ene side tegnene i denne verden, som Skaberen har givet os, og som vi lader os vejlede af – og på den anden side er de selv slør, der viser videre, videre ind i os selv og til Gud. En livslang proces…
    Mine bedste hilsener og igen tak for din glade opmærksomhedsskaber.
    Folmer

  15. Kære Rikke Dige,
    Ja, Konstantinos Kavafis er mig også en kilde til stor berigelse. Så sandt digtet er – og det er et menneskeligt grundvilkår, at vi ikke lagde mærke til da de byggede murene… Og tårerne over det renser os.
    Du har min fulde støtte til planen for resten af dit liv.
    Og tak for din hilsen, varm tak…det er ikke så mange, jeg møder som kender Kavafis. Men for os sensitive er der meget at hente her.
    Folmer

  16. Hej Hedda,
    Tak for dine fine hilsen til mig og dine rosende ord om bogen.
    Jeg arbejder på sagen, så lad mig se, hvad fremtiden kan bære!
    Kh.
    Folmer

    Hej Sarah,
    Hvis du vidste, hvor glad jeg bliver af din hilsen, tror jeg et smil ville brede sig også på dine læber. Tak!
    Jeg vil gøre mit bedste for at udvikle skønheden yderligere fremover.
    Kh.
    Folmer

  17. Hej Briendly,
    Ja, da, det kan jeg skam og med megen glæde også. Fint, at du kiggede ind på min hjemmeside. Tak for det.
    Mine bedste hilsener
    Folmer

    Hej Alis,
    Det ved jeg ikke, om jeg er, men tak for tanken, som jeg hygger mig med.
    Jeg kender ikke digtet, Light Breeze, i hvert fald ikke under den titel, som i øvrigt er oversætterens efter alt at dømme. Rumi lavede ikke selv overskrifter til sine digte. Men jeg lover at sige til, hvis jeg skulle falde over det.
    Held og lykke med din oversættelse,
    Venlig hilsen
    Folmer

    Kære Rikke,
    Jeg er helt enig i, at det er en meget central tankegang hos Rumi. Jeg gengiver den i kap.6 blandt andet ved at fortælle historien om “Moses og fårehyrden,” og også på anden måde i introduktionen til kapitlet. Men ikke lige med de ord….lamperne osv… der leder tanken hen på Koranens lysvers, som så får en bredere interreligiøs betydning af Baigs brug. Meget godt.
    Mine bedste hilsener og varm tak.
    Folmer
    Måske er dit speciale blevet færdigt i mellemtiden?
    Jeg har været optaget af at skrive en artikel på engelsk til et pakistansk tidsskrift. Jeg har kaldt den: Sufism in Denmark, Norway and Sweden med undertitlen, A Personal, Psychological and Spiritual Perspective. Jeg lægger den ud på nettet i løbet af de næste 14 dage.

  18. Hej Gestaltven og jordomrejser!
    Tak for din hilsen og påmindelse om svundne tiders bedrifter!
    Kh.
    Folmer

  19. Kære Dorte,
    Det er ganske rædselsfuldt først at svare dig nu. Men det er der som altid(!) gode grunde til.
    Det bedste tip er nok ihærdigt at søge på antivariat.net og se, om du skulle være heldig. En genudgivelse ønsker den nye forlagsredaktør ikke pt. Bogen har åbenbart været for dyr at lave, selv om den var totalt udsolgt efter 3 år. MEN, jeg arbejder med Rumi fortsat – han er så at sige uudtømmelig, så om Gud vil og alting går godt, skal mere om Rumi fra min hånd nok dukke op. Tålmodighed er en god ting…
    Tak for din dejlige og opmuntrende mail.
    Mine bedste hilsener
    Folmer

  20. Hej Folmer Blume Leide.
    Jeg synes, du skal vide, at du netop nu bliver særdeles rosende omtalt på debatforummet
    http://www.trosfrihed.dk/debat/
    i tråden: Mystik, hvor både din hjemmeside her, men også din radioudsendelse 15. februar 2009 i DR P1 har links
    http://www.dr.dk/P1/Troogeksistens/Udsendelser/2009/02/09094533.htm.
    Jeg har netop hørt radioudsendelsen og glæder mig dybt og inderligt over dit dejlige budskab.
    Glæden bliver ikke mindre af, at det er det samme, jeg går ind for – i meget mindre format og på et langt svagere grundlag selvfølgelig – i ovennævnte internetforum.
    Jeg er overbevist om, at mange ville blive glade for et par ord fra dig dér, hvis du orker tid og kræfter til det.
    Jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med din hjemmeside her.
    Har set og hørt, at du refererer både til Ørkenfædrene (Jesusbønnen) og til sufismens glimtvise forening med Gud (o.m.a.).
    Athosbjergets hesykasme (Gregor af Palamas) – hvor Jesus-bønnen, “Kyrie eleison”, jo også er central – rummer noget meget lignende. Her kaldes det Teosis (Guddommeliggørelse).
    Jeg glæder mig til at låne din bog om Rumi på biblioteket (købes kanden jo ikke).
    Her er et digt af Jalal al-Din Rumi, som står i Carsten Niebuhr bibliotekets bog om ham:

    “Denne flygtige verden er et tegn på sandhedens mirakel,
    men selvsamme tegn er et slør, der skjuler de evige sandheder.”

    Med mine bedste hilsner Arne.

  21. Kære Folmer!
    Da jeg læste nedenstående andet sted på din side, så græd jeg stille. Det er så sandt, så sandt – og det sker hver dag verden over.
    Resten af mit liv vil jeg arbejde på, at rive de sten ned som nogle mennesker bygger op i angst, afmagt, uvidenhed og ubetænksomhed.
    Tak fordi du er til, og tak fordi du deler.
    Kærligst Rikke Dige

    “Uden overvejelse, medfølelse eller skam
    har de bygget tykke og høje mure omkring mig.
    Og nu sidder jeg her med følelsen af hjælpeløshed.

    Jeg kan ikke tænke på noget andet: min skæbne æder sig ind i bevidstheden – fordi jeg havde så meget, jeg ville udrette udenfor.

    Hvordan har jeg undgået at lægge mærke til, at de byggede murene?
    Jeg hørte aldrig håndværkerne, ikke en lyd hørte jeg.
    Umærkeligt lukkede de mig ude fra omverdenen”

  22. Tillykke med den ufatteligt flotte hjemmeside. Ord burde være overflødige. Du har fanget essencen af alt smukt på jorden – både i skrift og billeder. Mere af den slags, tak 😀

    Kærligst Sarah

  23. Hej Folmer

    Jeg har sådan nydt din bog “Rumi kærlighedens digter” og synes det er så trist for os som ikke har den, at den ikke er til at få fat på. Bare de kunne trykke et nyt oplag!!!

    kh Hedda Guldberg

  24. Kære Folmer.
    Jeg er ved at færdiggøre mit teologi speciale, som Rumi er en del af, da jeg blandt andet skriver om en dansk-pakistansk imam, Naveed Baig, der er meget inspireret af ham. Han bruger ofte citatet “lamperne er forskellige, men lyset er det samme” og det mangler jeg nu, lidt desperat, en kildehenvisning på! Jeg har læst din bog “Rumi, kærlighedens digter” med stor fornøjelse, men synes ikke jeg er stødt på det.. Kan det passe eller er det bare mig, der ikke har været opmærksom?
    De bedste hilsner
    Rikke

  25. Kære Folmer Blume Leide
    Du må være Danmarks førende Rumi-forsker? Jeg er ved at oversætte en bog og er stødt på et digt – på engelsk Light Breeze. Ved du, om det er oversat til dansk, og hvor jeg i givet fald vil kunne finde det?
    Venlig hilsen
    Alis

  26. Hej Folmer,

    Jeg håber, du kan huske mig!
    Det er en meget fin hjemmeside.
    Mange hilsener,

    Brindly Mousten

  27. Dearest “gestalt-basic-friend”, Folmer.
    Sammen lagde vi grundstenen til den videre färd gennem livet i Brönderslev i de tidligere 80-årene. Det var en hård skole.
    Jeg har fortsat ” healer-arbeidet” som ´levebröd.
    Jeg påtar mig opgaver overalt på kloden – ” alt innenfor helse/sundhed.(Fra problemlösning med kniv (aflöser for kirurgen på Qaqortoq Sygehus i 7 uger)til psykosocial katastrofe-forebygger Medical Consultant på boreriggen Maersk Developer , 300 km ude i
    den Mexikanske Gulf 5 uger,- samt psykiatri (kultur for sundhed / Telemark university college – består i at lägge forholdene til rette , således at personer med psykiatriske diagnoser får bedre livskvalitet)
    Min e-mail adr er : fredrikvedel@gmail.com (Hyggeligt med en tilbagemelding – hvis du får tid?
    With love from Sweden
    fredrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *